Etter at vi har avlyst Honnemøte i to år håper vi at det er mange som ønsker å møtes
til et godt og variert program. På denne siden finner du alt du trenger om påmelding og overnatting til arrangementet.
Sted:
Honne Hotell og Konferansesenter
Honnevegen 60
2836 Biri
(Kartlink)
Registrer din påmelding her!
Her er noen av helgas høydepunkter
Mjødsmaking på fredag kveld!
Foredrag om mjødbrygging med prøvesmaking av ulike typer mjød! Stian Krog er veteran i det norske øl- og mjødmiljøet. I 2012 startet han Bergen Ølfestival. Han var også hjernen bak Mjøderiet sin oppstart i 2016.
Flemming Vejsnæs er rådgiver i Danmarks Biavlerforening, og har fulgt varroaen sin utvikling igjennom 30 år. Vil klimaendringer føre-danske tilstander om noen år?
Flemming forteller om likheter og forskjeller mellom varroa i Danmark og Norge. Hva bør vi tenke på i varroabekjempelsen framover? På søndag demonstrerer Flemming nyttige verktøy i bigården, slik som kubekortprogram, biplantekalender og sykdomsapp.
De to danske birøkterne Lars Fischer og Zofuz Knudsen har flere ganger vunnet premie for verdens beste honning på Apimondiakongressen. De er to erfarne birøktere har en ekstra interesse for honningkvalitet og hvordan man kan framstille et
best mulig produkt. Hva kreves for å lage verdens beste honning? Her får du mange tips du kan ta med hjem til egen honningproduksjon. I workshopen har Zofuz og Lars med kofferten full av honning. Vi fordyper oss i honning, framstilling, kvalitet og bedømmelse.
Program for hele helgen (med forbehold om små justeringer)
Fredag 6. januar
1730 til 1800 Registrering
1800 til 1810 Velkommen
1810 til 1900 Birøkter teknikk 2 v/Roar Ree Kirkevold
1900 til 1945 Foredrag om mjødbrygging v/Stian Krog
2000 –> Mjødsmaking, sosialt, wraps
Lørdag 7. januar
0800 til 0930 Frokost
0930 til 1000 Registrering og kaffe
1000 til 1100 Honningcentralen orienterer
1100 til 1200 Dronningavl v/Nikolas Pithan
1200 til 1215 Pause
1215 til 1300 Varroabekjempelse v/Flemming Vejsnæs
1300 til 1400 Lunch
1400 til 1500 Min birøkt v/Anund Helgesen
1500 til 1515 Pause
1515 til 1615 Hvordan lage verdens beste honning v/Lars Firscher og Zofuz Knudsen
1615 til 1630 Pause
1630 til 1830 Honningworkshop. v/Lars og Zofuz
1900 til 2000 Middag
2000 –> Sosialt
Søndag 8. januar
0800 til 0900 Frokost
0900 til 0945 Norges Birøkterlag orienterer v/Hilde Merete Øverby
0945 til 1030 Norges Birøkterlags avlsprogram v/Camilla Sundby
1030 til 1100 Pause – sjekke ut
1100 til 1145 Nyttig verktøy i birøkten v/Flemming Vejsnæs
1145 til 1200 Pause
1200 til 1300 Orakeltimen
1300 til 1400 Avslutning og lunch
Deltakeravgift og påmelding
Deltakeravgift 500 kroner betales kontant eller med Vipps ved ankomst / registrering.
Registrer din påmelding her!
Priser på overnatting inkludert bevertning for gjeldene tidsrom ihht overnatting
All overnatting, dagpakker og middag betales og bestilles pr epost direkte til Honne Hotell. Det er ønskelig at så mange som mulig finner noen å dele rom med slik at så mange som mulig får overnatting.
Overnatting bestilles pr epost pamelding@honne.no. Oppi referanse 17973 for å få helgens priser.
Pakke 1: Fredag ettermiddag til søndag lunch
Enkeltrom kr. 2830
Dobbeltrom kr. 2530
Pakke 2: Fredag ettermiddag til lørdag lunch:
Enkeltrom kr. 1415
Dobbeltrom kr. 1265
Pakke 3: Lørdag morgen til søndag lunch:
Enkeltrom kr. 1950
Dobbeltrom kr. 1800
Priser for de som ikke ønsker å bo på hotellet:
Kveldspakke fredag kr. 510
Dagpakke lørdag og søndag kr. 595 (595*2=1190 kr totalt for lørdag og søndag)
Kveldsbuffet lørdag kr. 395